17 Ağustos 2008

MAYASIZ POĞAÇA


Son zamanlarda pek çok poğaça tarifi denedim. Çoğunlukla mayalı poğaçalardı. Ama ben hemen her hafta sonu poğaça yaptığım için artık değişik bir tarif bulmak gerekiyordu. Aklıma 2 -3 yıl kadar önce Efser'ciğimde yediğim kabartma tozlu poğaça geldi. Hemen bir mail attım, akşama tarifim elime ulaşmıştı bile. Girdim mutfağıma başladım yoğurmaya, klasik poğaça malzemelerinden yapılıyor ama tadı hiç de klasik değil. Öylesine baştan çıkarıcı bir tadı var ki, bir başlayınca kendinizi tutamayıp 4-5 tanesini birden mideye indiriveriyorsunuz. Tuzlu hamur işlerini çok da sevmeyen ben bile 2-3 tanesini 5 dakika için hakladım:) Ani misafirlere ilaç olacak kadar da pratik hani... Efser'ciğim ellerine sağlık güzelim...

1 çay bardağı eritilmş margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta-beyazı içine sarısı dışına
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Tüm malzemeleri karıştırıp, hamur kulak memesinden birazcık daha yumuşak hale gelene kadar un ekliyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak ortasına dilediğimiz harcı koyarak üzerlerine yumurta sarısını da sürüyoruz. 200 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar bekletiyoruz.

Afiyet olsun.

31 yorum:

  1. mayalı tarifleri beceremeyen bana göre süperrr

    sevgilerr

    YanıtlaSil
  2. Merhaba
    ellerine sağlık..nefis görünüyorlar...Sevgimle...
    www.sehnazmutfakta.blogcu.com

    YanıtlaSil
  3. Çocuklar için yapılan her türlü emeğe saygım sonsuz:) Bizi nasılda uğraştırıyorlar değil mi..
    Onlar yeterki beğensin,çok güzel gözüküyor..
    Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  4. ANGEL NAZ
    Pogaca tarifini gorunce cok heyecanlandim. Cok guzel gorunuyorlar. Ellerine saglik canim...

    YanıtlaSil
  5. canim ellerine saglik simdiden iyi ramazanlar

    YanıtlaSil
  6. canım valla öyle nefis anlatmışsınki tadını damağımda hissettim....

    ellerine sağlık..nefis görünüyor...hayırlı ramazanlar canım...

    YanıtlaSil
  7. Ablacım, o kadar şey var da bir açma mı olmaz yahu.. Bu noksanlığı tez zamanda gidermen dileğiyle..
    Ve de öpücüklerimle.. :)

    YanıtlaSil
  8. tarifiniz icin cok tesekkurler. Bugun son dakika haber veren konuklarima kolayca yapabilecegim bir tarif ararken buldum bu tarifi ve tam 10 daikada yapiverdim. Bir tepsi pogaca cikti. cok leziz oldu. ben seker koymadim. herkes cok begendi ve hepsi bitti :) iyki varsiniz..

    YanıtlaSil
  9. bu tariften kaç tane oluyor acaba ona göre ölçümü ayarlıyacamda

    YanıtlaSil
  10. internette pogaca tarifi ararken buldum ve yaptim
    yalniz cay bardagim olmadigi icin olcuyu cevirmem gerekti Amerikada yasayanlar icin 1cay bardagi 3oz oluyor.
    HARIKA OLDU Cok tesekkurler

    YanıtlaSil
  11. bende internette mayasız poğaça varmıdır diye aranırken görmüştüm bu tarifi gerçekten çok sevdik bugün blogumada ekledim linkinizi vererek ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  12. mayalamakla uğraşmak istemeyenlere birebir
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  13. adaşıma teşekkürler.. ben bu tarifi biliyordum ama unutmuştum hatırladım. tekrar yapayım

    YanıtlaSil
  14. arama motorunda mayasız poğaça diye yazınca sizin tarifinizi buldum.şimdi yaptım ve hep başkaları pişirdiğinde imrendiğim ağızda dağılan poğaçalarım oldu.tarifniz için teşekkürler,ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  15. çok güzel oldu çok teşekkürler..

    YanıtlaSil
  16. Ben bir de hamurun icine dereotu katarak denedim hem rengi hem lezzeti muhteşem oldu..

    YanıtlaSil
  17. merhaba...margarin eklemek yerine aynı ölçüde sıvı yağ kullanabilir miyiz?

    YanıtlaSil
  18. aldim tarifi:) annem yapicak birazdan:d

    YanıtlaSil
  19. Bloğunu sürekli takip ediyorum. En sevdiğim ve sürekli yaptığım vazgeçilmez tarifin mayasız peynirli poğaça. Her zaman mükemmel lezzette oluyor.Çok teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  20. merhaba öncelikle böyle güzel ve basit tarif için teşekür ederim ben bir erkek olarak 10 dk da hazırladım 10 dk da pişti yani 20 dk da işlem tamam ben zeytinli yaptım harika oldu sayenizde bir tarif daha öğrendim artık mayayla uğraşmaya gerek yok sağolun tekrar teşekürler

    YanıtlaSil
  21. harika olduuu aynen anlattiginiz gibii lezzetliii olduu bayildi yiyenler ellerinize saglik
    ozlem

    YanıtlaSil
  22. tarifi denedim az önce de pişti süper oldu tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  23. ben denedim 19 adet poğaça çıktı. içine mahlep ve dere otu koyunca süper oluyor.

    YanıtlaSil
  24. İlk defa denedim gerçekten muhteşem oldu. Çok teşekkürler, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  25. tarifi denedim, super oldu cok tesekkurler

    YanıtlaSil
  26. Super bi tarif hem pratik hem cok lezzetli, cok tesekkurler

    YanıtlaSil
  27. ŞEKERİ TUZUNDAN FAZLA KONULUYOR TARİFTE .. PEKİ ŞEKERLİ GİBİ Mİ OLUYOR tadı Bİ YORUM YAZARSANIZ SEVİNİRİM.

    YanıtlaSil
  28. Cok güzel oldu, ben içine biraz da mahlep koydum...

    YanıtlaSil
  29. Kabartma tozu ile yapılan poğaça tariflerine göz gezdirirken rastladım size.Tarifinizi birebir uygulayarak denedim,gerçekten nefis bir tepsi poğaçam oldu.Herzaman sert olurdu benimkiler ama bu kez başardım.Tarif için çok teşekkür ediyorum,sizi izlemede olacağım...

    YanıtlaSil
  30. harika görünüyo şimdi deniycembende inşallah göründüğü gibi güzel olur misafir geliyo mahçup olmam inşallah

    YanıtlaSil
  31. poaca araken rastladım size içine 1 tatlı kaşığı sirke koydum 20 dkdan fazla pişince yanıyor 15 doluca kaşık un ölçtüm mini fırın tepsisinde 1 cm aralıkla dizdim hamurları yumurta büyüklüğünde kopardım paylaşmak istedim ellerinize sağlık özlem lale

    YanıtlaSil